top of page
Hebrew.png
unity2.jpg

אחדות וחיבור

אתגר: קידום האחדות היהודית

הרחבת הקשרים בין הקהילות היהודיות בתפוצות והעמקתם

בשנת 2024, לאחר שמתקפות ה-7 באוקטובר הדהדו בעוצמה בישראל ובעולם היהודי, ובצל מלחמת "חרבות ברזל" המתמשכת, הצורך בקשרים חזקים בין יהודים הפך למשמעותי אף יותר. השותפויות שלנו במסגרת Partnership2Gether חיזקו את התמיכה בקהילות בישראל בשנת 2024 באמצעות יצירת חיבורים חדשים ומתמשכים, ובמקביל שליחינו בעולם המשיכו לבנות קשרים אישיים משמעותיים עם קהילות בתפוצות במסגרת השקת Communities2Gether.

Communities2Gether חיברה בין 27 קהילות בנגב המערבי אשר נפגעו מהמלחמה, עם הקהילה היהודית בעולם, בנוסף לשש קהילות מקומיות שכבר היוו חלק מהשותפות. הקהילות היהודיות ברחבי העולם יספקו תמיכה ארוכת טווח לקהילות בישראל במשך 5-3 שנים, באמצעות מימון, משאבים וקשרים אישיים, תוך סיוע בשיקום תשתיות והחזרת התקווה.

"בבוקר ה-7 באוקטובר התעוררתי משטף התראות בטלפון, עם בקשות מכל מי שיש לו נשק להגיע לחמ״ל של קיבוץ מגן, כי יש מחבלים בשטח. למזלנו, הצלחנו להגן על הקיבוץ מהחדירות, אבל עכשיו אנחנו צריכים להחזיר את התושבים לקיבוץ, ומה שיעזור לנו בכך, זה היכולת להעניק להם תחושת ביטחון וחיזוק החוסן שלנו. הסיוע מ-Communities2Gether אינו מובן מאליו עבורנו", שיתפה ענבל, המתגוררת במגן, 4 ק"מ מגבול עזה, ושייכת לכיתת הכוננות של הקיבוץ.

על כמה אנשים ברחבי העולם השפיעה תוכנית השליחים של הסוכנות היהודית בשנת 2024?

Single choice
100,000
250,000
500,000
600,000+

"בסופו של יום, אם למדנו רק משהו אחד מאז ה-7 באוקטובר, זה הדבר הבא: עוצמת העם היהודי תמיד תגבר. אנו פועלים לחיזוק הקשרים והאחריות ההדדית של העם היהודי, על ידי חיבור קהילות יהודיות מרחבי העולם, במטרה לסייע בשיקום ישראל ולבנות עתיד איתן יותר לישראל ולעם היהודי באשר הוא", אמר מארק וילף, יו"ר חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית.

shlichim.jpg

ברחבי העולם, למעלה מ-2,200 שליחי הסוכנות היהודית נכחו באופן פעיל בקהילות, חיזקו את תחושת השייכות בקרב העם היהודי, טיפחו קשרים אישיים ופעלו כגשרים אנושיים לישראל בתקופה קריטית. תוכנית 'עמיתי ישראל' (שליחי הקמפוסים) המשיכה למלא תפקיד מרכזי באוניברסיטאות, בייחוד בצפון אמריקה, באמצעות נוכחות ישראלית מעורבת ואמיתית, המאפשרת לסטודנטים ללמוד על ישראל, לתמוך בה ולעיתים קרובות לספק מענה הסברתי איכותי למידע שגוי.


"תוכנית עמיתי ישראל ממלאת תפקיד מכריע בחיבור סטודנטים לישראל, בייחוד בעתות משבר. לאחר ה-7 באוקטובר, הצעתי אוזן קשבת ותמיכה לסטודנטים יהודים רבים, שחוו חרדה, פחד וחוסר ידיעה לגבי מה שמתרחש בישראל. עודדתי אותם לקחת יוזמה ולהתבטא בעד ישראל; רציתי שהם ירגישו בטוחים לדבר על תמיכתם בישראל בקול ובגאווה ולתעל את הרגשות האלה לעשייה חיובית". ליעד, בן 27, סטודנט שנה שנייה בתוכנית עמיתי ישראל, שליח קמפוס באוניברסיטת פנסילבניה.

 

בספטמבר 2024, הסוכנות היהודית הודיעה על הגדלת מספרם של עמיתי ישראל הפועלים באוניברסיטאות כדי לעזור לסטודנטים יהודיים ולסטודנטים תומכי ישראל להתמודד עם אתגרי העלייה באנטישמיות בעקבות מלחמת "חרבות ברזל".

unity.jpg
play-button copy.png

ב-2024 פעלו 85 עמיתי ישראל ברחבי העולם, לרבות 72 בצפון אמריקה. בתחילת סמסטר סתיו 2024, הגדלנו ב-20% את מספר עמיתי ישראל שנשלחו לקמפוסים.


בנוסף, השקנו בתחילת השנה תוכנית חדשה בשם "שליחים במדים", בהובלת יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית, דורון אלמוג. במסגרת היוזמה, הסוכנות היהודית שלחה 87 חיילים בשירות פעיל או במילואים, אשר לחמו במלחמה הנוכחית, לבקר 50 קהילות יהודיות ב-38 מדינות ברחבי העולם. חיילים אלו, המייצגים את ישראל, נפגשו עם מאות אנשים וסיפרו בגאווה את סיפורם, תוך שיתוף נקודת מבטם האישית על אירועי ה-7 באוקטובר.

"ב-7 באוקטובר איבדתי ארבעה מבני משפחתי בעקבות חדירת המחבלים לקיבוץ בארי. כעת, אני מאמינה שהמשימה שלי היא לבוא ולספר את הסיפור של העם שלנו, ולקרב בינו לבין הקהילה היהודית בתפוצות. עוצמתנו כעם נשענת על אחדותנו, הן בישראל והן ברחבי העולם", הסבירה ליה, חיילת ביחידה תומכת לחימה, בת קיבוץ בארי, אשר השתתפה בתוכנית שליחים במדים.

unity3.jpg
uniform.jpg
play-button copy.png

קראו עוד

wired-outline-457-shield-security-hover-pinch.gif

מלחמה ותקווה

אתגר: השלכותיה חסרות התקדים של המלחמה בישראל

מתן סיוע ותמיכה דרך פרויקטים רחבי היקף המעוררים תקווה

wired-outline-2342-hugging-love-hover-pinch.gif

אנטישמיות וחוסן

אתגר: ביטחון לקהילות יהודיות לנוכח העלייה באנטישמיות

חיזוק החוסן והביטחון של קהילות יהודיות ברחבי העולם

wired-outline-1008-travel-agency-hover-roll.gif

עלייה

אתגר: הבטחת עתידה של ישראל באמצעות עלייה

קידום העלייה בצל המלחמה

bottom of page